Szakmai team

A hozzánk forduló felnőttek és párok, szülők, gyerekek és családok kérdéseire a maguk teljességében és a környezeti összefüggésekbe ágyazva, közösen keresünk válaszokat. A nehézségeket, problémákat holisztikus módon, a fejlődés folyamatában vizsgálva, dinamikus- és rendszerszemléletben közelítjük meg. Munkatársaink szakképzett, tapasztalt szakemberek, akikhez bizalommal fordulhat bármely életciklusban, életkorban és élethelyzetben, amikor úgy érzi, hogy tanácsra, segítségre van szüksége. Minden esetet komplex szemlélettel mérlegelünk, és a megfogalmazott kérések természetétől függően ajánlunk fel segítséget. Akár gyógypedagógus, akár pszichológus kollégánknál történik a jelentkezés, lehetőség van bármely, akár többféle szolgáltatásunk igénybevételére. Tapasztalatunk alapján a két szakma a gyakorlatban nagyon jól kiegészíti egymást, így az egyéni illetve együttműködési, kapcsolati problémák, elakadások esetén együtt hatékonyabban tudunk segíteni.

Szakmai teamünk állandó tagjai egészségügyi szakképzettséggel rendelkező és az oktatás területén is működő klinikai szakpszichológus és gyógypedagógus kollégák, akik külön-külön, párhuzamosan és közösen is dolgoznak. Gyerekeknek és felnőtteknek, pároknak, szülőknek, és családoknak is tudunk diagnosztikai és konzultációs alkalmakat, terápiás lehetőségeket ajánlani. Amennyiben a feltáruló probléma szakmai vagy emberi tudásunkat vagy kompetenciánkat meghaladja, másfajta segítség igénybevételét, másik szakember felkeresését javasoljuk.

Szakmai felkészültségem, tapasztalataim:

Oligofrénpedagógia-pszichopedagógia szakon végeztem 1980-ban a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán. 1997-ben az ELTE Bölcsésztudományi Karán speciális pedagógia szakos tanár, szakpedagógus végzettséget szereztem. Szakmai továbbképzéseimet a korai diagnosztika, korai fejlesztés, a tanulási zavarok diagnosztikája és kezelése terén végeztem.

Szakmai pályafutásomat a Budai Gyermekkórház Neurózis Osztályán kezdtem és folytatom. Emellett hosszú évek óta veszek részt a Péterfy Sándor Utcai Kórház koraszülött utóvizsgáló team munkájában. Jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar oktatója is vagyok.

Elérhetőségek:

Végzettségeim:

1985-ben pszichológus diploma, ELTE
1991-ben klinikai gyermekpszichológus szakvizsga, SOTE

Szakmai tapasztalataim:

Sajátélményként is megélt képződéseim, melyek önismeretemet, szakmai szemléletemet és a munkáim során felhasznált módszereket meghatározták: pszichodráma csoport, klasszikus egyéni pszichoanalitikus terápia, jungi szemléletű egyéni önanalitikus terápia, Carl Rogers klienscentrikus szemlélete, csoportanalitikus pszichoterápia, továbbá különböző családterápiás iskolák szemléletei, módszerei. A módszerspecifikus képződések: családterápia, mediáció, autogén tréning relaxációs módszer, szenzoros integrációs terápia, gyermekpszichoterápiás módszerek, tehetséggondozás. Betöltött munkaköreimben a munkalélektan területén kezdve, a kórházi drogelvonó-osztály terápiás közösség építésén keresztül főként a gyerekek, serdülők, szülők, nevelők, párok, családok problémáinak megértésében és kezelésében szereztem jártasságot.

Elérhetőségek:

Szakmai felkészültségem, tapasztalataim:

Pszichológus és tanár végzettséget 1984-ben, egyetemi doktori címet 1990-ben szereztem. Családterapeuta 1998-ban, ifjúsági és gyermek mentálhigiéniai és klinikai szakpszichológus 2004-ben lettem. Szakmai működésemet a munkaegészségügy területén kezdtem, 1996 óta pedig nevelési tanácsadóban/pedagógiai szakszolgálatnál dolgozom. Emellett magánrendelést is folytatok, ahol a pszichológiai támogatást igénylő és elfogadó gyerekeknek, felnőtteknek, pároknak és családoknak segíthetek. Tíz éven keresztül az Aranyelme Tehetséggondozó Egyesület munkatársa voltam. Felkérésre tehetséggondozó és családterápiás képzéseket tartok a felnőttoktatás területén. Igyekszem képességeimet és tudásomat igényesen fejleszteni, látókörömet és tevékenységemet tudatosan tágítani, eszköztáramat folyamatosan bővíteni.

Módszereim:

Dinamikus és rendszerszemléletben, egyéni pszichoterápiás, gyermek-pszichoterápiás és családterápiás, illetve konzultációs, tréning és komplex módszerekkel dolgozom. Az egyén és a kapcsolatok kibontakozását és fejlődését szolgáló környezet és változások különösen foglalkoztatnak, kiemelt érdeklődési területem a tehetséggondozás. A tanácsadási és terápiás folyamatok, tréningek részeként vagy kiegészítéseként a közös és társasjátékokat, saját fejlesztésű „kreaktív” módszerünket, valamint a jóga felfogását és eszköztárát is alkalmazom.

Szakmai érdeklődésem és tudásom természetesen saját történetemből, a magánéletemből is táplálkozik. 1986-tól Budapesten élek, két már felnőtt korú gyermekem van. A munkám és a családom mellett életem fontos része még a mozgás, játék, tanulás. Rendszeresen jógázom, úszom, biciklizem, síelek, barátaim és ismerőseim számára több tábort és kirándulást is szerveztem, vezettem. Szívesen sütök, főzök, utazom – nyáron nyaralok, télen telelek -, szeretem a könyveket, filmeket, zenét, és amikor tehetem, szívesen csatlakozom a közös programokhoz.

Elérhetőségek: